Menu
                  Rezerwuj                    

Sylwester 2024/25

Sylwester 2024 w White Marlin – Magiczna Noc Nad Bałtykiem!

W tym roku pożegnaj stary rok w wyjątkowy sposób i powitaj 2025 w eleganckiej, niepowtarzalnej atmosferze White Marlin! Nasza restauracja zaprasza na Sylwestra pełnego niezapomnianych chwil, wyśmienitych smaków i fantastycznej zabawy. 🌊✨

Dlaczego warto spędzić Sylwestra z nami?

🍽️ Live cooking – bar z ostrygami

🎧 DJ Set – rytmy, które porwą Cię na parkiet

🥂 Specjalna oferta: szampan i ostryga w cenie 69 zł – idealne na luksusowy start wieczoru.

 

Na tę wyjątkową noc przygotowaliśmy:

Wykwintne menu, dopracowane w każdym szczególe przez naszych szefów kuchni.

Wspaniałą atmosferę – eleganckie wnętrza, widok na morze i nastrojowe dekoracje sprawią, że ta noc będzie jedyna w swoim rodzaju.

Doskonałą obsługę, która zadba o każdy detal, byś mógł cieszyć się zabawą bez stresu.

Harmonogram wieczoru:

Rozpoczynamy o godzinie 18:00, a celebrujemy aż do 1:00 w nocy.

Nasze live cooking show i DJ Set rozpoczną wieczór w najlepszym stylu.

PRZYSTAWKI

OYSTER BAR

Kawior Antonius z blinami, jajkiem i kwaśną śmietaną

150 g / 380 zł 

Ceviche z tuńczyka w mleku kokosowym z limonką, pomidorami, czerwona cebula, chili, kolendrą i tortillą kukurydzianą

120 g / 67 zł

 Cukinia ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, puree z pieczonej dyni i kaszą sorgo

120 g / 48 zł 

Krewetki z chorizo  w emulsji maślanej z białym winem, szalotką, czosnkiem, zieloną pietruszką i chrupiącą grzanka

150 g / 78 zł

Wędzony łosoś Mowi Supreme na placku ziemniaczanym z kwaśną śmietaną, koperkiem i kawiorem

150 g / 78 zł

Tataki z polędwicy wołowej z ponzu, majonezem wasabi, kolendrą, oshinko, grzybami shimeji i shitake

120 g / 87 zł  

Różowy śledź holenderski marynowany w chili z konfiturą z białej cebuli, burakiem  z wędzonym twarogiem , yuzu i dymką

120 g / 67 zł


ZUPY

Zupa szampańska z wędzonym łososiem, kawiorem z łososia, selerem naciowym, czarną soczewicą i koperkiem

250 ml / 65 zł 

Zabielana zupa rybna z dorszem, warzywami okopowymi i szczypiorkiem

250 ml / 47 zł  


DANIA GŁÓWNE

Comber jagnięcy z truflowym puree ziemniaczanym, marchewką, selerem naciowym, zielonym groszkiem i sosem truflowym

320 g / 196 zł

Filet z sandacza z zapiekanką ziemniaczaną, puree z topinamburu, marynowanym burakiem i dynią z sosem szafranowym

320 g / 112 zł 

Ośmiornica z zapiekanką z batata, kalamansi, cykorią, cukinią i sosem jalapeno

300 g / 196 zł  

Brokuł smażony w tempurze z puree z buraka i imbiru, yuzu, kaszą kus-kus z sosem limonkowym

450 g / 77 zł

Polik wołowy w azjatyckim stylu z puree z batatów, pak choy i edamame z sezamem

320 g / 107 zł   

Homar zapieczony w sosie holenderskim z ziemniaczanym puree, zielonymi warzywami i pomidorami koktajlowymi

500 g / 370 zł

Comber z jelenia z kaszą pęczak z jarmużem, dynią, puree z pasternaku i  sosem jeżynowym

320 g / 196 zł

Filet z halibuta z czarną soczewicą, boczniakiem królewskim, brukselka i sosem maślanym z kawiorem i szczypiorkiem

320 g / 184 zł 


DESERY

Beza z kremem waniliowym i owocami leśnymi

250 g / 37 zł

Mus szampański z marakują, malinami i białą czekoladą

160 g / 37 zł 

Mus waniliowy z gruszką, śliwką i maślaną kruszonką

160 g / 37 zł


+ Dodatkowa wkładka sylwestrowa przygotowana przez samego szefa kuchni

 

Zarezerwuj miejsce już dziś!
Nie czekaj – liczba miejsc jest ograniczona, a Sylwester w White Marlin to wydarzenie, którego nie możesz przegapić!

📞 Rezerwacje: +48 784 629 283
📩 Kontakt: events.sopot@whitemarlin.pl
Zadatek na rezerwację: 100 zł/osoba.

Dołącz do nas i powitaj Nowy Rok w miejscu, gdzie smak, muzyka i atmosfera łączą się w perfekcyjną całość. 🥂🎇

Przejdź do paska narzędzi