whitemarlin.pl
W tym roku pożegnaj stary rok w wyjątkowy sposób i powitaj 2026 w eleganckiej, niepowtarzalnej atmosferze White Marlin! Nasza restauracja zaprasza na Sylwestra pełnego niezapomnianych chwil, wyśmienitych smaków i fantastycznej zabawy. 🌊✨
Dlaczego warto spędzić Sylwestra z nami?
🍽️ Live cooking – bar z ostrygami
🎧 DJ Set – rytmy, które porwą Cię na parkiet
🥂 Specjalna oferta: szampan i ostryga w cenie 69 zł – idealne na luksusowy start wieczoru.
Na tę wyjątkową noc przygotowaliśmy:
Wykwintne menu a’la carte, dopracowane w każdym szczególe przez naszego Szefa Kuchni – Tomasza Purola
Wspaniałą atmosferę – eleganckie wnętrza, widok na morze i nastrojowe dekoracje sprawią, że ta noc będzie jedyna w swoim rodzaju.
Doskonałą obsługę, która zadba o każdy detal, byś mógł cieszyć się zabawą bez stresu.
Harmonogram wieczoru:
Rozpoczynamy o godzinie 20:00, a celebrujemy aż do 1:00 w nocy.
Bilet wstępu: 100 zł
Nasze live cooking show i DJ Set rozpoczną wieczór w najlepszym stylu.
PRZYSTAWKI
Carpaccio z przegrzebków
z pomidorami, rokitnikiem, koperkiem, kaparami i tapioką
129 zł
Pâté z foie gras
z gruszką, śliwką, jeżyną i chlebem żytnim
129 zł
Tatar z polędwicy wołowej
z szalotką, korniszonem, musztardą francuską i majonezem truflowym
99 zł
Krewetki z chorizo
z szalotką, czosnkiem, zieloną pietruszką i emulsją winno-maślaną
89 zł
Sałatka z wegańskim serem halloumi
z burakami, gruszką, dynią, orzechami laskowymi i jeżynowym winegretem
79 zł
ZUPY
Zupa homarowa
z krewetkami, selerem naciowym, koperkiem i pomidorami
79 zł
Krem z pieczonej cebuli
z grzankami i serem gruyère
26 zł
DANIA GŁÓWNE
Ośmiornica
z zielonymi warzywami, ziemniaczanym purée z chorizo, pieczonymi pomidorami i demi-glace z ponzu
199 zł
Udko z kaczki
z modrą kapustą, ziemniaczanym purée, marchewką i sosem śliwkowym
129 zł
Halibut
na kuskusie perłowym z czosnkiem niedźwiedzim, pomidorami i zielonymi szparagami
179 zł
Risotto grzybowe
z truflą i zieloną pietruszką
129 zł
Sola Dover
w maśle kaparowym z zieloną pietruszką, ziemniaczanym purée i zielonymi warzywami
399 zł
STEAK MENU
Steki podawane z ziemniaczanym purée, zielonymi warzywami i sosem pieprzowym.
Polędwica wołowa – 199 zł
Antrykot – 249 zł
Dodatki do steków:
Foie gras – 90 zł
Kawior Antonius – 90 zł
DESERY
Mus z gorzkiej czekolady
z solonym karmelem i orzechami laskowymi
48 zł
Mus kokosowy
z mango, marakują i kaffirem
48 zł
Zarezerwuj miejsce już dziś!
Nie czekaj – liczba miejsc jest ograniczona, a Sylwester w White Marlin to wydarzenie, którego nie możesz przegapić!
📞 Rezerwacje: +48 784 629 283
📩 Kontakt: events.sopot@whitemarlin.pl
Bilet wstępu: 100 zł/osoba.
Dołącz do nas i powitaj Nowy Rok w miejscu, gdzie smak, muzyka i atmosfera łączą się w perfekcyjną całość. 🥂🎇