Jesteśmy restauracją premium, w której serwujemy jedzenie na najwyższy poziomie oraz zapewniamy profesjonalny serwis kelnerski.
Znajdujemy się nad samym morzem w Sopocie, trudno znaleźć miejsce podobne do naszego, bo takiego po prostu nie ma. Wymarzona lokalizacja z kawałkiem własnej plaży oraz unikalny wystrój są naszymi znakami rozpoznawczymi.
Restauracja White Marlin powstała po to, żeby przyjemnie spędzać czas niezależnie od tego, czy wybieramy się na romantyczną randkę z kolacją na plaży, chcemy zjeść śniadanie lub obiad w luźnej rodzinnej atmosferze czy biznesowy lunch.
W ciągu dnia panuje w White Marlin rodzinna wesoła atmosfera, z zapadnięciem zmroku aura staje się coraz bardziej elegancka. Stroje wieczorowe nie są jednak wymagane, można zjeść sałatkę i wypić szampana, zanurzając stopy w plażowym piasku, kiedy światło girland nad głowami pada na sopockie molo. Do wyboru są stoliki w środku restauracji lub na tarasie pod parasolami.
Imprezowe życie wieczorno-nocne White Marlin toczy się w Beach Barze. To obszerna restauracyjna przestrzeń z długim barem z hokerami, strefą chilloutową z komfortowymi kanapami, zewnętrznym grillem i wilkiem białym podświetlanym namiotem. Beach Bar jest czynny długo jeszcze po zamknięciu restauracji. Można go wynająć na wyłączność na firmowe imprezy, urodziny, wesela w stylu boho.
O kuchni White Marlin z pewnością można powiedzieć, że jest różnorodna. Karta jest europejska z przewagą dań śródziemnomorskich, ale również z polskimi akcentami.
Korzystamy z sezonowych świeżych produktów i na co dzień kierujemy się zasadą zero waste. Nie mrozimy, nie przechowujemy długo, nie marnujemy.
Codziennie drukujemy nowe menu, chociaż są u nas dania stałe, na przykład tatar wołowy czy burgery. Jeśli ktoś ma ochotę do nas wrócić na konkretne danie, które mu smakowało, zachęcamy żeby wcześniej zadzwonił i zapytał, czy jest w menu, a jeśli nie – kiedy będzie. Potrawy, które z naszej kuchni trafiają na stoły, są nie tylko smaczne i wykwintne, ale też zdrowe, bo świeże.
White Marlin słynie z bezy Pawlova, która nie nigdy nie wypadła z karty. Sezonowo zmienia dodatki, ale w swojej klasycznej najpyszniej odsłonie występuje z truskawkami i kremem marscarpone. Beza – nasz powód do dumy oraz inne ciasta pieczone są w otwartej kawiarnianej kuchni, które świeże można jeszcze ciepłe, popijając aromatyczną kawą.
Około 40 procent menu zajmują altantyckie ryby i owoce morza, a w letnim sezonie jest ich nawet więcej. Jakby mogło być inaczej, skoro znajdujemy się nad samym morzem?!
Trzy, cztery razy w tygodniu do White Marlin dostarczane są na lodzie świeże ryby, na przykład dorada, dorsz, halibut, łosoś. Pochodzą z Morza Atlantyckiego, ponieważ Bałtyk nie oferuje tak wysokiej jakości ryb, jaką chcielibyśmy zaproponować naszym klientom.
Wegetarianie też nie wyjdą od nas głodni – zawsze mamy dla nich pastę czy risotto na przykład ze smardzami, szparagami lub w emulsji truflowej. Marynowany burak czy sałatka z wędzoną mozzarellą to opcja dla klientów fit. Tradycjonaliści zawsze zjedzą w White Marlin śledzia z ziemniakiem i kwaśną śmietaną a poszukujący nowych kulinarnych wrażeń mogą trafić na moment, kiedy do przystawek dołączą przegrzebki lub tatar z tuńczyka z guacamole. Miks kulinarny w WHITE MARLIN się sprawdza. Często zdarza się, że do jednego stołu podajemy pizzę, stek, sushi i sajgonki.
White Marlin znany jest także z dań kuchni chińskiej, które znajdziemy w osobnym menu. Serwowana jest 5 razy w tygodniu od marca do grudnia – w czasie pracy chińskiego kucharza.
Dysponujemy swoją wędzarnią, dlatego możemy pochwalić się własnymi wędlinami – długo dojrzewająca szynką, brasolą czy karkówką.