Gdzie zjesz najlepszą rybę w Sopocie?

Każdy, kto odwiedza Trójmiasto, czy to w celach turystycznych, czy biznesowych, z pewnością chciałby zjeść dobrą rybę. Jest to bowiem obowiązkowe danie, które należy zamówić, odwiedzając nadmorskie krajobrazy. Wiele osób nie wie, którą restaurację wybrać. Lokali serwujących ryby nad Bałtykiem nie brakuje, ale ilość tych serwujących naprawdę świeże i smaczne ryby, może być nie lada wyzwaniem. Zapraszamy do White Marlin – miejsca, w którym serwowana jest najlepsza ryba w Sopocie.

Na co należy zwracać uwagę przy daniach rybnych?

Poszukując miejsca, w którym można zjeść idealną rybę, warto w pierwszej kolejności zwrócić uwagę na świeżość serwowanych dań. Żadna mrożona ryba nie będzie smakować tak pysznie, jak ta niepoddana obróbce termicznej. Znaczenie ma również sposób przechowywania i przyrządzania, do którego nasz szef kuchni przywiązuje ogromną wagę. Dzięki jego niesamowitemu kunsztowi kulinarnemu w naszej restauracji zjecie Państwo najlepszą rybę w Sopocie, rozkoszując się przy tym widokiem bałtyckiej plaży. Dopełnieniem naszych dań rybnych są wyśmienite dodatki, które idealnie komponują się z serwowanymi potrawami. Poza rybami serwujemy również świeże owoce morza.

Najsmaczniejsza ryba w Sopocie

Dążymy do tego, aby nasze menu było jak najbardziej urozmaicone, przy czym nie może zabraknąć w nim ryb. Lokalizacja nad samym morzem zobowiązuje. Poszliśmy jednak o krok dalej. Aby móc oferować gościom dania wyłącznie z najwyższej jakości produktów, ryby bałtyckie zastąpiliśmy rybami atlantyckimi. Ponieważ w naszej restauracji wykorzystywane są wyłącznie sezonowe składniki wysokiej jakości, stawiamy na naprawdę świeże ryby. Są one do nas dostarczane na lodzie trzy lub cztery razy w tygodniu. Przyrządzamy takie gatunki jak dorada, dorsz, halibut czy łosoś. Oferujemy naszym gościom wiele dań sezonowych, zaś w stałym menu znajduje się wyśmienita polędwica z dorsza, którą podajemy z puree z kalafiora, kalarepą oraz kawiorem z pstrąga.

Poza głównymi daniami w naszym menu znajdują się wyśmienite przystawki z ryb i owoców morza. Zachęcamy do skosztowania tatara z tuńczyka z awokado i wasabi, zapiekanego kraba oraz naszych krewetek z sosem buerre blanc.

Dlaczego warto jeść ryby?

Dobrze przyrządzone ryby dostarczają nie tylko ciekawych doznań smakowych. Stanowią bowiem jeden z istotnych elementów zbilansowanej diety. Są źródłem kwasów omega-3 oraz witamin z grupy A, D, E oraz B. Dostarczają organizmowi białka, oraz składników mineralnych, takich jak jod, selen i żelazo.

Daj się zaskoczyć!

W White Marlin dokładamy wszelkich starań, aby wciąż zaskakiwać naszych gości, dlatego w menu można natrafić na specjalne oferty dań, przygotowywanych z rzadkich gatunków ryb. Ostatnio nasi goście mieli okazję skosztować ryby królewskiej, która uchodzi za jedną z piękniejszych i szybszych ryb morskich. Zdobyty przez nas okaz ważył 25 kg, podczas gdy średnia waga tego gatunku mieści się w przedziale 10-20 kg. Aby być na bieżąco z ofertami specjalnymi, zachęcamy do śledzenia naszego profilu na Facebooku.

Share on facebook
Lubię to! 0

Zobacz również

PL
ANG