Menu
                  Rezerwuj                    

Celebruj Nowy Rok z White Marlin Gdańsk

Z niecierpliwością wyczekujemy magicznego momentu, którym jest Sylwester 2023/2024.

Chcemy podzielić się z Wami wyjątkową propozycją na tą wyjątkową noc!

Przygotowaliśmy dla naszych Gości niepowtarzalną ofertę sylwestrową, która przeniesie wszystkich w świat wykwintnych smaków, elegancji i radości. Nasz zespół kulinarny z Pawłem Stawickim na czele zadba o to, aby każdy kęs był wyjątkowy, a dzięki muzyce na żywo, atmosfera była pełna magii.

Dołączcie do nas, aby razem powitać Nowy Rok w stylu, jakiego jeszcze nie doświadczyliście. W stylu White Marlin Gdańsk.

Zarezerwujcie swoje miejsce już teraz i dołączcie do wspólnego świętowania Sylwestra nad brzegiem Motławy w samym sercu Gdańska.


Celebrate New Year’s Eve at White Marlin Gdańsk

We are eagerly awaiting the magical moment that is New Year’s Eve 2023/2024.

We are excited to share with you a unique proposal for this special night!

We have prepared an exclusive New Year’s Eve offer for our guests that will transport everyone into a world of exquisite flavors, elegance, and joy. Our culinary team, led by Paweł Stawicki, will ensure that every bite is extraordinary, and with live music, the atmosphere will be filled with magic.

Join us to welcome the New Year in a style you’ve never experienced before – the White Marlin Gdańsk way.

Reserve your spot now and be part of the New Year’s Eve celebration by the banks of the Motława River in the heart of Gdańsk.

PRZYSTAWKI / STARTERS

Ośmiornica z puree z kukurydzy, pikantnym sosem sojowym z brązowym masłem
Octopus with corn purée, spicy soy sauce with brown butter
100g / 94 zł

Tatar z polędwicy wołowej z marynowanymi grzybami shimeji i majonezem z lubczyku
Beef tenderloin tartare with pickled shimeji mushrooms and lovage mayonnaise
90g / 69 zł

Krewetki w emulsji maślanej z chili
Shrimps in butter emulsion with chili
100g / 66 zł

Ostrygi
Oysters – Ask a member of staff for the type and price


DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSES

Mule w emulsji maślanej z białym winem i chilli
Mussels in a butter emulsion with white wine and chili
700g / 88 zł

Makaron z truflą i świeżym szczypiorem
Pasta with truffle and fresh chives
220g / 119 zł

Okoń morski z panierowaną polentą w panko i puree z marchwi z miso
Sea bass with panko-crusted polenta and carrot purée with miso
300g / 120 zł

Sola dover z mixem sałat i puree ziemniaczanym i sosem z palonego masła
Dover sole with mixed salad, mashed potatoes, and burnt butter sauce
450g / 269 zł

Stek z polędwicy wołowej z Pniew z pieczonymi ziemniakami, orientalnymi warzywami i sosem pieprzowym
Beef tenderloin steak from Pniew with roasted potatoes, oriental vegetables, and pepper sauce
200g / 179 zł

Club stek z polskiej wołowiny z Pniew z pieczonymi ziemniakami, orientalnymi warzywami i sosem pieprzowym
Polish beef club steak from Pniewy with roasted potatoes, oriental vegetables, and pepper sauce
450g / 196 zł

New York stek z dojrzewającej wołowiny polskiej z pieczonymi ziemniakami, orientalnymi warzywami i sosem pieprzowym
Polish aged beef New York steak with roasted potatoes, oriental vegetables, and pepper sauce
400g / 199 zł

Tomahawk stek z pieczonymi ziemniakami, orientalnymi warzywami i sosem pieprzowym
Tomahawk steak with roasted potatoes, oriental vegetables, and pepper sauce
1000g / 296 zł


DESERY / DESSERTS

Makaronik pistacjowy z kremem z pistacji i sorbetem graviola, malina, matcha
Pistachio macaroon with pistachio cream and sorbet made from graviola, raspberry, and matcha
100g / 38 zł

Ciasto makowe z galaretką z figi, parfait waniliowe i lody z figi z yuzu
Poppy seed cake with fig jelly, vanilla parfait, and fig yuzu ice cream
100g / 36 zł

„Malina”, mus waniliowy z kompotem malinowym, sosem z malin i sorbetem z truskawki i marakui
‘Raspberry’, vanilla mousse with raspberry sauce, and compote with passionfruit and raspberry sorbet
120g / 35 zł


+ Dodatkowa wkładka sylwestrowa przygotowana przez samego szefa kuchni
+ An additional New Year’s Eve special prepared by the chef himself

Aby zapisać się na Sylwestra

Aby zapisać się na Sylwestra, skorzystaj z dowolnej formy kontaktu:

tel. +48 780 647 603

mail: gdansk@whitemarlin.pl

Ilość miejsc ograniczona.

Zapraszamy!!


To reserve your spot for New Year’s Eve

To reserve your spot for New Year’s Eve, feel free to contact us using any method:

Phone: +48 780 647 603

Email: gdansk@whitemarlin.pl

Seats are limited.

We look forward to welcoming you!!