EnglishGermanPolish
White Marlin
EnglishGermanPolish

Wigilia firmowa 2022

Czas świąt to idealna okazja do podsumowania roku
i organizacji uroczystości,
w której będzie uczestniczył cały zespół.

Zaplanuj wyjątkowe spotkanie świąteczne w naszej nadmorskiej restauracjiDysponujemy salą restauracyjną na parterze, która pozwala na przyjęcie 66 osób, a także salą górną z antresolą – daje ona możliwość ugoszczenia 80 osób. Do zaoferowania mamy również ogród zimowy, w którym mogą odbywać się spotkania liczące 240 osób w formie siedzącej i 350 osób w formie koktajlowej. Możliwa jest także organizacja imprezy z tańcami na podstawie indywidualnej oferty.

W White Marlin gwarantujemy:
– opiekę sommeliera,
– wyśmienite dania przygotowane
przez Szefa Kuchni – Tomasza Purola,
– szeroki wybór win, alkoholi i napoi,
– profesjonalną obsługę,
– piękny wystrój

PROPOZYCJA APERITIF

PROSECCO
BISOL PROSECCO BELSTAR SPUMANTE BRUT 28 ZŁ

SZAMPAN
MO.T & CHANDON BRUT IMP.RIAL BRUT 49 ZŁ

KOKTAJLE
HUGO 37 ZŁ
APERITIVO SPRITZ 35 ZŁ

GRZANE WINO
BIAŁE LUB CZERWONE 24 ZŁ

IMGC6462

POZNAJ PROPOZYCJE MENU NASZEGO SZEFA KUCHNI

MENU I - SERWOWANE
129 ZŁ/OS.

Wellington z buraka

AMUSE BOUCHE
PIECZYWO I MASŁO SMAKOWE + PROPOZYCJA DNIA

ZUPA
BARSZCZ CZERWONY NA DOMOWYM ZAKWASIE, PASZTECIK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU
UDKO Z KACZKI, MODRA KAPUSTA, ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA, PUREE Z MARCHEWKI, SOS KORZENNY
LUB
FILET Z KARPIA, KAPUSTA ZASMAŻANA, KONFITOWANE PIECZARKI, PUREE ZIEMNIACZANE
LUB
KASZOTTO Z BOCZNIAKAMI I SELEREM NACIOWYM (VEGAN)

DESER
PIERNIK Z KONFITURĄ ŚLIWKOWĄ (VEGE)

MENU II - SERWOWANE
169 ZŁ/OS.

KAC_7834

AMUSE BOUCHE
PIECZYWO I MASŁO SMAKOWE + PROPOZYCJA DNIA

PRZYSTAWKA DO WYBORU
ŚLEDŹ W OLEJU LNIANYM, KWAŚNA ŚMIETANA Z JABŁKIEM I CEBULĄ, PUMPERNIKIEL
LUB
PASZTET CIELĘCY Z ŻURAWINĄ, CHRUPKAMI CHLEBOWYMI I KORNISZONEM
LUB
PASZTET Z SOCZEWICY, GALARETKA Z CZERWONEGO WINA, PUMPERNIKIEL,
MARYNOWANA GRUSZKA (VEGAN)

ZUPA DO WYBORU
KREM GRZYBOWY Z GRZANKAMI ROZMARYNOWYMI (VEGE)
LUB
ZABIELANA ZUPA RYBNA Z KLUSECZKAMI

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU
SANDACZ W SOSIE POROWYM, PUREE ZIEMNIACZANE, WARZYWA W EMULSJI MAŚLANEJ
LUB
POLICZKI WIEPRZOWE DUSZONE Z JABŁKIEM W BIAŁYM WINIE, ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA,
PUREE Z DYNI I KARMELIZOWANA CEBULA
LUB
KASZOTTO Z BOCZNIAKAMI I SELEREM NACIOWYM (VEGAN)

DESER
DOMOWY SERNIK Z ŻELEM POMARAŃCZOWYM I RODZYNKAMI W RUMIE (VEGE)

MENU III - SERWOWANE
199 ZŁ/OS.

Matias holenderski

AMUSE BOUCHE
PIECZYWO I MASŁO SMAKOWE + PROPOZYCJA DNIA

PRZYSTAWKA DO WYBORU
SAŁATKA Z CYKORII, KOZI SER, GRUSZKA, BURAK, POMARAŃCZA, GRANAT, PESTKI DYNI (VEGE)
LUB
DORSZ PO GRECKU, OLIWA KOPERKOWA

ZUPA DO WYBORU
ZUPA GRZYBOWA Z ŁAZANKAMI (VEGE)
LUB
BARSZCZ CZERWONY NA DOMOWYM ZAKWASIE, PASZTECIK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (VEGAN)

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU
PSTRĄG ŁOSOSIOWY Z CZARNĄ SOCZEWICĄ, SOS GRZYBOWY, PIECZONE WARZYWA KORZENNE
LUB
POLIK WOŁOWY W SOSIE Z CZERWONEGO WINA, ZAPIEKANKA Z BURAKA, BIAŁA CEBULA,
PUREE Z SELERA
LUB
KASZOTTO Z BOCZNIAKAMI I SELEREM NACIOWYM (VEGAN)

DESER
MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY ZE ŚLIWKĄ I GRUSZKĄ, KRUCHE CIASTO Z MAKIEM (VEGE)

MENU IV - SERWOWANE
299 ZŁ/OS.

KAC_8103

AMUSE BOUCHE
PIECZYWO I MASŁO SMAKOWE + PROPOZYCJA DNIA

PRZYSTAWKA DO WYBORU
TATAR Z ŁOSOSIA MOWI SUPREME Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ ZE ŚLIWOWICĄ,
PIKLOWANA CZERWONA CEBULA, KREM KOPERKOWY
LUB
TERRINA Z KRÓLIKA Z BAKALIAMI, SOS Z MUSZTARDY FRANCUSKIEJ, SMAŻONE SORGO
LUB
TERRINA Z WARZYW KORZENNYCH Z GALARETKĄ Z BIAŁEGO WINA, KREM Z TOPINAMBURU (VEGAN)

ZUPA DO WYBORU
BULION GRZYBOWY Z KLUSECZKAMI ROZMARYNOWYMI (VEGE)
LUB
KREM Z PIECZONEGO KALAFIORA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM I GRZANKĄ

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU
DORSZ Z PUREE Z PALONEJ KAPUSTY, PUREE ZIEMNIACZANE Z JARMUŻEM,
KARMELIZOWANA MARCHEWKA, SOS MAŚLANY
LUB
GOLONKA Z JELENIA Z GRZYBAMI, PUREE Z PASTERNAKA, DEMI-GLACE Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ
LUB
RISOTTO Z TOPINAMBUREM, ORZECHAMI LASKOWYMI I OLIWĄ TRUFLOWĄ (VEGAN)

DESER
MUS Z GORZKIEJ CZEKOLADY Z SOLONYM KARMELEM, ORZECHAMI I JADALNYM ZŁOTEM (VEGAN)

MENU SERWOWANE Z PRZYSTAWKAMI W STOLE

MENU I
199 ZŁ/OS.

KAC_7940

PRZYSTAWKI W STOLE:
ŚLEDŹ PO KASZUBSKU NA ŻYTNIM PIECZYWIE
PASZTET CIELĘCY Z ŻURAWINĄ, CHRUPKAMI CHLEBOWYMI I KORNISZONEM
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Z CEBULKĄ (VEGAN)
SAŁATKA Z CYKORII, KOZI SER, GRUSZKA, BURAK, POMARAŃCZA, GRANAT,
PESTKI DYNI (VEGE)
DOMOWE PIECZYWO, MASŁO SMAKOWE (VEGE)

ZUPA
BARSZCZ CZERWONY NA DOMOWYM ZAKWASIE, PASZTECIK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (VEGAN)

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU
SANDACZ W SOSIE POROWYM, PUREE ZIEMNIACZANE, WARZYWA W EMULSJI MAŚLANEJ
LUB
UDKO Z KACZKI, MODRA KAPUSTA, ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA, PUREE Z MARCHEWKI,
SOS KORZENNY

DESER
PIERNIK Z KONFITURĄ ŚLIWKOWĄ (VEGE)

MENU II
249 ZŁ/OS.

KAC_8118

PRZYSTAWKI W STOLE:
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (VEGE)
TATAR Z ŁOSOSIA MOWI SUPREME Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ ZE ŚL IWOWICĄ,
PIKLOWANA CZERWONA CEBULA, KREM KOPERKOWY
TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ SIMMENTAL CROSS, KREM Z ŻÓŁTKA, MUSZTARDA FRANCUSKA,
TOPINAMBUR, SZALOTKA, KORNISZON
ŚLEDŹ W ŚMIETANIE Z JABŁKIEM, CEBULĄ I KOPERKIEM
DORSZ PO GRECKU, OL IWA KOPERKOWA
DOMOWE PIECZYWO, MASŁO SMAKOWE (VEGE)

ZUPA
KREM Z PIECZONEGO KALAFIORA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM
LUB
BULION GRZYBOWY Z KLUSECZKAMI ROZMARYNOWYMI (VEGE)

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU
POLIK WOŁOWY W SOSIE Z CZERWONEGO WINA, ZAPIEKANKA Z BURAKA, BIAŁA CEBULA,
PUREE Z SELERA
LUB
HALIBUT, CZARNA SOCZEWICA, PAK CHOI , CUKINIA, PUREE Z PALONEJ KAPUSTY, SOS SZAFRANOWY
LUB
RISOTTO Z TOPINAMBUREM, ORZECHAMI LASKOWYMI I OL IWĄ TRUFLOWĄ (VEGAN)

DESER
MUS Z GORZKIEJ CZEKOLADY Z SOLONYM KARMELEM, ORZECHAMI I JADALNYM ZŁOTEM (VEGAN)

KOLACJA W FORMIE BUFETU 299 ZŁ/OS.

KAC_7853

BUFET CIEPŁY
ŁOSOŚ MOWI SUPREME
KARP SMAŻONY
SANDACZ W SOSIE POROWYM
WEL L INGTON Z BURAKA (VEGAN)
KASZOTTO Z PĘCZAKU Z GRZYBAMI (VEGAN)
ŻEBERKA WIEPRZOWE
POLIK WOŁOWY W CZERWONYM WINIE
ZIEMNIAKI Z ROZMARYNEM (VEGAN)
GRI L LOWANE WARZYWA (VEGAN)
PIECZONE BURAKI (VEGAN)
KAPUSTA Z GRZYBAMI (VEGAN)
KAPUSTA Z GROCHEM (VEGAN)

ZUPY
BARSZCZ CZERWONY NA DOMOWYM
ZAKWASIE, PASZTECIK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (VEGAN)
ZUPA GRZYBOWA Z ŁAZANKAMI (VEGE)

BUFET ZIMNY
DORSZ PO GRECKU, OLIWA KOPERKOWA
ŁOSOŚ MOWI SUPREME W GALARECIE Z KOPERKIEM
MINI TATAR WOŁOWY
TATAR Z ŁOSOSIA MOWI SUPREME
ŚWIEŻE SAŁATY Z ZAPIEKANYM KOZIM SEREM (VEGE)
ŚLEDŹ W OLEJU Z OGÓRKIEM KONSERWOWYM
ŚLEDŹ W ŚMIETANIE Z JABŁKIEM I SZALOTKĄ
ŚLEDŹ PO KASZUBSKU
PASZTET CIELĘCY Z ŻURAWINĄ
PASZTET Z SOCZEWICY (VEGAN)
PULPECIKI RYBNE W ZALEWIE OCTOWEJ
GRZYBY MARYNOWANE (VEGAN)
SELER PO GRECKU (VEGAN)
DOMOWE PIECZYWO I MASŁA SMAKOWE (VEGE)

DESERY
TRADYCYJNA SZARLOTKA (VEGE)
DOMOWY SERNIK (VEGE)
PIERNIK Z POWIDŁAMI (VEGE)
MUS Z MLECZNEJ CZEKOLADY Z KORZENNĄ ŚLIWKĄ (VEGAN)

 

*OFERTA DOSTĘPNA PRZY REZERWACJI POWYŻEJ 50 OSÓB

NAPOJE I ALKOHOLE

Napoje i alkohole mogą Państwo zamawiać na podstawie karty restauracyjnej lub skorzystać z poniższych pakietów open bar (wyboru wina białego oraz czerwonego należy dokonać przed rezerwacją)

OPEN BAR FLAUTA
czas trwania – do 4 h cena za osobę – 45 zł
asortyment :
kawa, herbata, woda, soki , napoje gazowane

OPEN BAR BRYZA
czas trwania – do 4 h
cena za osobę – 120 zł
asortyment :
kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane, wino białe, wino czerwone, piwo

OPEN BAR MISTRAL
czas trwania – do 4 h
cena za osobę – 165 zł
asortyment :
Białe herbata, woda, soki, napoje gazowane, wino białe, wino czerwone , piwo, wódka

OPEN BAR MONSUN
czas trwania – do 4 h
cena za osobę – 195 zł
asortyment :
kawa, herbata, woda, soki , napoje gazowane, wino białe, wino czerwone, piwo, wódka, whisky

OPEN BAR ORKAN
czas trwania – do 4 h
cena za osobę – 215 zł
asortyment:
kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane, wino białe, wino czerwone, piwo, wódka, whisky, rum

Wszelkie pytania i rezerwacje:

Kasia Chrzanowska
Event Manager

e-mail: restauracja@whitemarlin.pl
tel: 792 203 496

Z przyjemnością informujemy o możliwości modyfikacji oraz skracania menu na 3 – daniowe, np. niezawierające zupy czy przystawki. W związku z czym cena menu ulegnie zmianie. Dla osób na diecie wegetariańskiej, wegańskiej lub innej, po otrzymaniu wcześniejszej informacji, możemy przygotować odpowiednio zmodyfikowane dania. Spotkanie świąteczne możemy także uatrakcyjnić o ofertę warsztatów sommelierskich lub degustację najwyższej jakości kawioru z jesiotra marki Antonius Caviar.

Informujemy, że wszystkie ceny przedstawione w ofercie są cenami brutto.

Proszę mieć na uwadze, że do końcowego rachunku doliczany jest serwis kelnerski w wysokości 10%.

Bardzo chętnie przygotujemy vouchery z logiem Państwa firmy do wykorzystania w naszej restauracji, którymi będą mogli Państwo obdarować swoich pracowników. Kwota vouchera jest dowolna – dostosowana do Państwa potrzeb. Możemy przygotować także upominki w postaci pięknie zapakowanych butelek wybranego wina.

Wszystkie zdjęcia w ofercie mają charakter wyłącznie poglądowy

Oferta ważna do 31 stycznia 2023

Wigilia w restauracji White Marlin
Aleja Wojska Polskiego 1, 81-769 Sopot, Trójmiasto