Menu

Karta Europejska

Korzystamy z sezonowych świeżych produktów. Częste dostawy m.in. świeżych ryb, wieloletnie doświadczenie pozwala nam kierować się każdego dnia zasadą zero waste. Nie mrozimy, nie przechowujemy długo, nie marnujemy. Dlatego codziennie drukujemy nowe menu.

Poniżej prezentujemy standardowe menu. Niektóre pozycje mogą nie być dostępne, dlatego jeśli wybierasz się do nas na konkretne danie, polecamy sprawdzić aktualne menu dostępne pod linkiem: Dzienne menu White Marlin

Aktualna Karta Europejska

PRZYSTAWKI
/STARTERS

KREWETKI W EMULSJI WINNO- MAŚLANEJ Z CZOSNKIEM, CHILI I GRZANKĄ 55,-
/Shrimps in white wine and butter sauce with garlic

MOZZARELLA BURRATA 39,-
Mozzarella burrata podawana z pomidorami, oliwą bazyliową i sosem balsamico
/Mozzarella burrata with tomatoes, basil oil and balsamico

SZPARAGI 35,-
Zielone szparagi z jajkiem poche, sosem holenderskim i selekcją sałat
/ Asparagus with poached egg, hollandaise sauce and selection of lettuce

SAŁATA CEZAR Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM 32,-
Sałata rzymska, grzanki, grillowana pierś z kurczaka, parmezan, sos cezar
/ Caesar salad with grilled chicken, parmesan, romaine lettuce and anchois sauce

TATAR Z TUŃCZYKA Z WASABI 49,-
Siekany tatar z tuńczyka z guacamole, kolendrą i sosem wasabi
/ Tuna tartare with guacamole, coriander and wasabi sauce

ŚLEDŹ ATLANTYCKI 29,-
Marynowany śledź atlantycki z młodym ziemniakiem i śmietaną
/ Atlantic herring with young potatoes and cream

ZUPY
/SOUP

RYBNA BOUILLABAISSE 25,-
Zupa rybna na pomidorach z dorszem, krewetką i pietruszką
/ Fish soup bouillabaisse with cod, shrimps and tomatoes

DANIA GŁÓWNE
/MAIN COURSES

KOTLECIKI JAGNIĘCE 99,-
Kotleciki jagnięce z sałatką z kozim serem i pieczonym ziemniakiem z rozmarynem
/ Lamb chops with baked potatoes with rosemary and salad with goat cheese

SEZONOWANY ROSTBEF 89,-
Rostbef sezonowany 21 dni z ziemniakami z rozmarynem oraz zieloną fasolą
/Roastbeef seasoned 21 days with potatoes with rosemary and green beans

GRILLOWANA OŚMIORNICA 89,-
Ośmiornica z gotowanymi ziemniakami I sałatką z rukoli i kopru włoskiego
/Grilled octopus with boiled potatoes and salad with arugula and fennel

DORSZ ATLANTYCKI 69,-
Pieczona polędwica z dorsza z zielonymi szparagami, ziemniakami
z dymką, salsą verde i sosem beuree blanc
/ Cod fillet with green asparagus, young potatoes and beuree blanc sauce

TAGLIATELLE Z KREWETKAMI 59,-
Tagliatelle z zielonymi szparagami, krewetkami w emulsji maślanej z szafranem
/ Tagliatelle with green asparagus, shrimps and butter emulsion with saffron

ŁOSOŚ TERIYAKI 69,-
Łosoś teriyaki z orientalną sałatką z ogórka i limonką
/Teriyaki salmon with oriental cucumber salad and lime

DESERY
/DESSERTS

BEZA PAVLOVA Z MASCARPONE, TRUSKAWKAMI I SOSEM TRUSKAWKOWYM 25,-
/MERINGUE PAVLOVA WITH MASCARPONE CREAM AND STRAWBERRIES

MILLE FEUILLE Z KREMEM PATISSIERE I MALINAMI 25,-
/MILLE FEUILLE WITH PATISSIERE CREAM AND RASPBERRIES

Dla grup od 5 osób doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.

Lista składników i alergenów znajduje się do wglądu na barze.

Dania w menu nie ulegają zmianom. Nie dzielimy rachunków.