Menu

Karta Chińska

Polecamy kuchnie chińską w White Marlin. Wszystkie pozycje przygotowywane są według tradycyjnych receptur. 

ORYGINALNA KUCHNIA CHIŃSKA
/ ORIGINAL CHINESE CUISINE

(karta chińska niedostępna jest we wtorki i środy)

PIEROŻKI PO PEKIŃSKU Z KOLENDRĄ 20,-
/ dumplings beijing style with coriander

SAJGONKI Z MIĘSEM I WARZYWAMI 19,-
/ spring rolls with meat and vegetables

PIEROŻKI PO PEKIŃSKU 19,-
/ dumplings beijing style

KAPUSTA PEKIŃSKA KIMCHI 15,-
/ pekingese cabbage kimchi

OGÓRKI SŁODKO-KWAŚNO-PIKANTNE 15,-
/ sweet-sour-spicy cucumbers

SAŁATKA Z WODOROSTÓW WAKAME 15,-
/ wakame seaweed salad 15,-

CHIPSY KREWETKOWE 9,-
/ shrimp crackers

ZUPA Z PIEROŻKAMI WON TON 17,-
/ soup with won ton dumplings

KREWETKI Z SEZAMEM W PAŚCIE WASABI 61,-
/ gambas with wasabi sauce and sesame

KREWETKI Z OGÓRKIEM I CHILI 58,-
/ prawns with cucumber and chilli

DORSZ W SOSIE SYCZUAŃSKIM 49,-
/ cod with szechuan sauce

WOŁOWINA Z CZOSNKIEM I SOSEM Z CZERWONEGO WINA 62,-
/ beef with garlic and red wine sauce

WOŁOWINA W SOSIE OSTRYGOWYM 58,-
/ beef in oyster sauce

WOŁOWINA W OSTRYM SOSIE CHILI I MLEKIEM KOKOSOWYM 58,-
/beef with spicy chilli sauce and coconut milk

WIEPRZOWINA PO SYCZUAŃSKU 41,-
/ szechuan pork

KURCZAK Z ORZESZKAMI W PIKANTNYM SOSIE Z PAPRYKĄ 38,-
/ diced chicken with peanuts in chilli sauce with pepper

KACZKA NA CHRUPKO 53,-
/ crispy fried duck breast

KACZKA Z GRZYBAMI POKU I BAMBUSEM 52,-
/ duck with mushrooms poku and bamboo

KACZKA Z GRZYBAMI, WARZYWAMI I KOLENDRĄ W PIKANTNYM SOSIE 49,-
/ duck with mushrooms, vegetables and coriander in a spicy sauce

MAKARON Z WARZYWAMI PO SZANGHAJSKU 12,-
/ fried noodles shanghai style

RYŻ Z WARZYWAMI 12,-
/ fried rice with vegetables

RYŻ BIAŁY GOTOWANY NA PARZE 6,-
/ steamed white rice