EnglishGermanPolish
White Marlin
EnglishGermanPolish

Bocuse d'Or On Tour

Zapraszamy na kolację organizowaną na sopockiej plaży, w restauracji White Marlin

Bocuse d’Or On Tour
To cykl kolacji w całej polsce przygotowanych przez finalistów polskiej selekcji oraz szefów kuchni z Academy Bocuse d’Or Poland.
Już 24 czerwca w NASZEJ RESTAURACJI odbędzie się
pierwsza kolacja tego niesamowitego cyklu.
Kolacja White Marlin

Rezerwacje

+48 792 203 496
kasia@whitemarlin.pl

Drodzy Goście!
Przed nami niesamowite wydarzenie!
Jesteśmy zaszczyceni, możliwością zapoczątkowania
Bocuse d’Or Poland On Tour! 

O Bocuse d’Or Poland

Bocuse d’Or Poland w drodze!

Bocuse d’Or Poland On Tour to kolejny projekt Akademii Bocuse d’Or Polska. Pomysł zrodził się jeszcze w 2019 roku i miał być naturalną kontynuacją polskiej selekcji. Niestety rok 2020 i pandemia pokrzyżowały plany organizatorom. Teraz Akademia wraca ze zdwojoną siłą z tą wyjątkową propozycją, która skierowana jest do szerokiej publiczności, Gości, którzy cenią markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i ciekawe połączenia smaków. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Już 24 czerwca w jednej z najlepszych sopockich restauracji White Marlin odbędzie się pierwsza kolacja, której gospodarzem będzie szef kuchni Tomasz Purol, członek Akademii Bocuse d’Or Poland i trener Team Poland Europe 2020. W jego kuchni tego wieczoru autorskie dania przygotują Jakub Kasprzak, dwukrotny zwycięzca Bocuse d’Or Poland, reprezentant Polski podczas dwóch edycji europejskiej selekcji, młody, zdolny szef kuchni oraz Tomasz Grabski, trener Team Poland Europe 2022. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego polecamy by już dzisiaj zarezerwować sobie stolik. Bilety na kolację dostępne w restauracji White Marlin.

– Bardzo się cieszę, że powstał pomysł Bocuse d’Or Poland On Tour, który ma przede wszystkim podkreślić, iż działamy cały rok a nie tylko od selekcji do selekcji. Poprzez ten projekt chcemy pokazać szerszej publiczności markę Bocuse d’Or, naszych utalentowanych finalistów oraz kontynuować propagowanie polskich smaków. – powiedział Adam Chrząstowski, Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland i dodał – Mam nadzieję, że kolacje spotkają się z dużym zainteresowaniem, gdyż będą to naprawdę wyjątkowe wydarzenia.

Bocuse d’Or Poland On Tour z pewnością będzie doskonałą okazją do obcowania nie tylko ze świetną kuchnią, polskimi produktami, ale i znakomitymi szefami kuchni, którzy poprowadzą Gości przez wyjątkowo wyrafinowane smaki. Specjalnie na tę okazję skomponowane pięciodaniowe menu będzie świetnym pretekstem do spotkania z rodziną czy przyjaciółmi.

Bocuse d’Or Poland On Tour ma na celu:
edukację i promocję marki Bocuse d’Or w Polsce
– przybliżenie sylwetek finalistów
– pokazanie miejsc pracy kandydatów i podkreślenie jak ważne jest wsparcie pracodawcy dla każdego startującego w konkursie
– propagowanie polskiej kuchni
– współpraca z wyjątkowymi restauracjami


Pomysł kolacji narodził się spontanicznie i miał być następnym krokiem po polskiej selekcji w listopadzie 2019. Pandemia pokrzyżowała nam plany. Ale kolejny ogromny pozytywny odzew ze strony branży oraz wiele ciepłych słów, które padło pod adresem konkursu w 2021 roku pokazało, iż marka Bocuse d’Or ma się coraz lepiej w Polsce, co nie oznacza jednak, że należy teraz spocząć na laurach. Stąd Bocuse d’Or Poland On Tour i działania wzmacniające markę, przybliżające sylwetki naszych finalistów i pokazanie polskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie – podsumowała Dorota Karwacka, promotion manager Bocuse d’Or Team Poland i dodała – poprzez ten projekt chcemy też zachęcić innych szefów kuchni do podjęcia rękawicy i startu w kolejnej polskiej selekcji w 2023 roku.

Zapraszamy serdecznie w wyjątkową kulinarną podróż do Sopotu, a na kolejne kolacje do Krakowa, Kielc, Poznania, Starachowic i Warszawy, które zostały zaplanowane na wrzesień i październik.

Konkretne daty podamy niebawem.

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partner strategiczny: Moet & Chandon

Partnerzy wydarzenia: Restauracja White Marlin, Mowi, Churchill1795, Fine Dine, Plastmet, Macallan, MEIKO

***

Bocuse d’Or to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicamipromowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchniFinał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.

www.bocusedorpoland.pl

Biuro prasowe:

Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsce

Menu

 

Ciasto filo / wędzony łosoś mowi / ogórek małosolny / cebula / jabłko 

 

Kalarepa / szparagi / twaróg / pomarańcz

 

Żabnica / golonka / homar / soczewica / kawior z łososia 

 

Łosoś mowi / zielony groszek / biały szparag / szczaw / młoda kapusta

 

Sarna / foie gras / pistacje / burak / ziemniak  

 

 Zielona herbata / ogórek zielony / cytryna / mleczna czekolada / orzechy

 

Szefowie Kuchni

Kolacja Bocuse d'Or On Tour x White Marlin, Sopot, Trójmiasto

24.06.2022, 20:00

Bilety objęte są obowiązkową przedpłatą, którą uiścić można przelewem, kartą lub gotówką, tylko u naszej Event Manager Kasi.

Rezerwacje prosimy składać pod adresem mailowym restauracja@whitemarlin.pl.